Returner utlegg til oppretter

Følg

Regnskapsbrukere kan returnere et utlegg som ligger til behandling til den brukeren som opprinnelig opprettet det ved å bruke "Returner til oppretter" funksjonen. Denne funksjonaliteten fjerner da utlegget fra arbeidsflyten. Det innebærer at:

  • Regnskapsbrukere har ikke lenger tilgang til å redigere/behandle utlegget.
  • Det er kun tilgjengelig for den brukeren som har utlegget til redigering.
  • Utlegget kan sees i utleggsarkivet med status "Returnert for redigering".

Merk at utlegget blir returnert til oppretteren av utlegget, ikke til eieren, med unntak av dersom oppretteren og eieren av utlegget er samme bruker. Eksempler:

 

John Johnson er på reise i to dager. Utleggene hans blir rapportert av hans sekretær Eric Ericson som oppretter utleggsrapport, sender det ut på flyt og sender det til John Johnson for signering. I dette scenarioet så:

  • er John Johnson eieren av utlegget
  • er Eric Ericson oppretteren av utlegget
  • vil utlegget bli sendt tilbake til Eric Ericson for redigering, siden han er oppretteren av utlegget, hvis «returner til oppretter» blir brukt.

 

John Johnson er på reise i to dager. Eric Ericson skal rapportere inn utlegget og sender det til John Johnson for redigering og signering. John Johnson redigerer utlegget, og sender utlegget ut på flyt. I dette scenarioet så:

  • er John Johnson oppretter og eier av utlegget
  • vil bruk av «returner til oppretter» føre til at utlegget blir sendt tilbake til John Johnson

 

John Johnson er på reise i to dager. Han oppretter et utlegg og sender ut utlegget på flyt. I dette scenarioet så:

  • er John Johnson oppretter og eier av utlegget
  • vil bruk av «returner til oppretter» sende utlegget til John Johnson for redigering

 

 

Dersom oppretteren ikke er eier, men du som regnskapsbruker vil at eieren skal redigere utlegget så må det sendes til eieren for mottak eller godkjenning. Eieren av utlegget har da mulighet for å klikke på «Rediger» og slik redigere utlegget og så sende det ut på flyt igjen.

Forklarende skjermbilder:

 

Fig 1:

Slik ser det ut når en regnskapsbruker vil returnere et utlegg til oppretter:

 

(Fig. 1)

 

Fig. 2:

Når man velger å returnere et utlegg til oppretter, så vil man se denne meldingen den utlegget kun vil være tilgjengelig for oppretteren:

 

(Fig. 2)

 

Fig. 3:

Dokumentet kan deretter finnes igjen i utleggsarkivet med status «returnert for redigering». Hvis du fører musepekeren over statusboblen, så kan du her se hvem returnerte det og når:

 

(Fig. 3)

 

Fig. 4:

Du kan til slutt se hvem som har dokumentet til redigering ved å åpne selve utlegget, og se på hodet – der vil det vært en melding om hvor det befinner seg i arbeidsflyten:

 

(Fig. 4)

Har du flere spørsmål? Send oss en henvendelse

Kommentarer