Etiketter

Følg
Etiketter er et redskap som gjør at regnskapsbrukere kan gruppere de fakturaene som er til behandling. Alle brukere kan legge til eller fjerne etiketter på fakturaer, men dersom du skal administrere etikettene, krever det at du har rettighet til å redigere "kontorer og brukere".

Opprette etiketter
Velg hovedkontoret i hierarkiet i "kontorer og brukere" (se nr. 1 i bildet nedenfor). Velg arkfanen "faktura", og finn overskriften "etiketter". Her finner du en liste over etikettene, samt en tilhørende verktøylinje. Klikk på "ny", tast inn navn og beskrivelse, og klikk "lagre" for å opprette en etikett. Navnet bør være kort og formulert i henhold til regnksapsavdelingens ønsker. Beskrivelsen kan være en tekst som tydeliggjør hva etiketten skal brukes til. Beskrivelsen kommer frem når brukerne holder musepekeren over etiketten.

Slette etiketter
Her tar vi utgangspunkt i den listen du ser ved nr. 3 i bildet ovenfor. Marker den etiketten du ønsker å slette, og klikk "slett". Dette vil slette etiketten, og fakturaer med en slik etikett vil miste denne. Det vil ikke være noen andre konsekvenser for disse fakturaene.

Redigere etiketter
Her tar vi utgangspunkt i den listen du ser ved nr. 3 i bildet ovenfor. Klikk på redigeringsikonet for å redigere en eksisterende etikett. Du kan nå endre verdiene i "navn" og "beskrivelse". Klikk på diskettikonet i redigeringskolonnen for å lagre endringene.

Tildele etiketter
Både varemottagere, godkjennere, og regnskapsbrukere kan legge etiketter til fakturaer/kreditnotaer. Det gjøres fra hodet i fakturavisningen. Klikk "etiketter", og fra nedtrekkslisten velger du den etiketten du ønsker. Trykk deretter "legg til". Tilordnede etiketter vises nederst på hodet. Du kan legge til så mange etiketter du ønsker.

Fjerne etiketter
Du fjerner etiketter på nesten samme måte som du tildeler. Klikk "etiketter" fra fakturahodet, og fra nedtrekkslisten velger du den etiketten du ønsker å fjerne. Trykk deretter "fjern". Du kan også fjerne alle etiketter ved å trykke "fjern alle".

Jobbe med etiketter
Fra "fakturaer til behandling", kan regnskapsbrukere filtrere fakturalisten basert på etiketter. Trykk ganske enktelt på den etiketten du ønsker, så vil det vises et grønt avkrysningssymbol ved ikonet (som vist på bildet nedenfor). Systemet vil da vise deg alle fakturaene som er tilordnet den etiketten. Trykker du enda en gang på samme knapp, vil ikonet forandre seg til et "kryss". Det betyr at du får se alle fakturaer unntatt fakturaer med denne etiketten. Trykker du en tredje gang, vil listen nullstille seg igjen, og det vil ikke være noe ikon eller filtrering i listen.

Merk: Alle etiketter vil fjernes fra fakturaen så snart du overfører den til økonomisystemet.